Η συσσώρευση του καθημερινού άγχους

Η πολύωρη εργασία στον υπολογιστή μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, μυϊκή ένταση, τραυματισμό ή πόνο που μπορεί να σας καταπονήσει σωματικά, διανοητικά ή συναισθηματικά. Αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κοινωνική σας ζωή καθώς και την εργασία σας. Καθώς το πιο σημαντικό όφελος του μασάζ είναι η μείωση του στρες, η γενική υγεία μπορεί να βελτιωθεί και να διατηρηθεί με τη θεραπεία μασάζ και οι αρνητικές επιπτώσεις του στρες μπορούν να ανακουφιστούν ή να προληφθούν. Σε συνεχή βάση μπορεί να μειώσει τον πόνο, να αποτρέψει τραυματισμούς και να διατηρήσει την υγεία. Είναι ένα σημαντικό μέρος της διατήρησης της υγείας σωματικά και ψυχικά καθώς ανακουφίζει από το στρες που ευθύνεται για το 90% των ασθενειών και του πόνου.

Λόγω των αντανακλαστικών επιδράσεων μέσω του αυτόνομου νευρικού συστήματος, το μασάζ επηρεάζει τα εσωτερικά όργανα και τις περιοχές που αφαιρούνται από την περιοχή που αντιμετωπίζεται. Προωθεί τη χαλάρωση, μειώνει τον πόνο, τονώνει τη διάθεση και την πνευματική διαύγεια. Το μασάζ στο σπίτι μασάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χαλάρωση ή τόνωση και μπορεί να εφαρμοστεί στην αποκατάσταση μετά από χειρουργική επέμβαση, τραυματισμό ή κακή υγεία. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, αυξάνει τα φυσικά φονικά κύτταρα και τα λεμφοκύτταρα που καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα, τονώνει τη διάθεση αυξάνοντας τη σεροτονίνη και τη ντοπαμίνη και ανακουφίζει από τον πόνο αυξάνοντας τις ενδορφίνες που σκοτώνουν τον πόνο. Το μασάζ μπορεί να χαλαρώσει το σώμα, να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό και να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη. Μπορεί επίσης να προσφέρει συμπτωματική ανακούφιση για οξείες και χρόνιες παθήσεις όπως πονοκέφαλο, πόνο στο πρόσωπο, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και αρθρίτιδα. Ευθυγραμμίζεται εκ νέου και αναζωογονείται, αποκαθιστώντας την ισορροπία στο σώμα και την ύπαρξη, ώστε να μπορείτε να αναλάβετε ό,τι σας βάζει η ζωή. Προάγει την πέψη, την κινητικότητα των αρθρώσεων, τη μυϊκή χαλάρωση, την ανακούφιση από σπασμούς και κράμπες.

Το αμάξωμα ως ιατρική θεραπεία

Η θεραπεία μασάζ γίνεται ολοένα και πιο εξελιγμένη και αποτελεσματική καθώς κινείται σε νέους τομείς όπως το ιατρικό μασάζ που είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μέθοδος μασάζ σήμερα. Η εκπαίδευση στη θεραπεία μασάζ ήταν αναπόσπαστο μέρος του ιατρικού μασάζ και της νοσηλευτικής φροντίδας μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1950, όταν έπεσε σχεδόν σε τίποτα λόγω της ταχείας ανάπτυξης και της σχεδόν αποκλειστικής χρήσης της τεχνολογίας στον εικοστό αιώνα. Η χειρωνακτική θεραπεία δεν θεωρούνταν πλέον απαραίτητη για την τυπική νοσοκομειακή περίθαλψη. Σήμερα, ωστόσο, έχει γίνει αντιληπτό ότι το μασάζ στο νοσοκομείο είναι απαραίτητο για την παροχή μιας αίσθησης ολότητας και φροντίδας που απουσιάζει στον αυξανόμενο κατακερματισμό της νοσηλείας λόγω της αυξανόμενης έμφασης στην εξειδίκευση. Το ιατρικό μασάζ χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά εγκεφαλικά επεισόδια του μασάζ τα οποία στη συνέχεια προσαρμόζονται ειδικά για τη θεραπεία, για παράδειγμα, καρκινοπαθών, ασθενών νοσοκομείων και εγκύων γυναικών. Το ιατρικό μασάζ μπορεί να χορηγηθεί σε νοσοκομειακό περιβάλλον, σε εξωτερικά ιατρεία ή ως κινητή θεραπεία όπου ο θεραπευτής ταξιδεύει στο σπίτι του ασθενούς για να δώσει στον ασθενή ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο θεραπείας.

Στη θεραπεία μασάζ για τον ασθενή με καρκίνο, ο θεραπευτής δίνει μεγάλη προσοχή στις παρενέργειες της θεραπευτικής ιατρικής θεραπείας για να επινοήσει το κατάλληλο πρωτόκολλο. Εδώ η θεραπεία σχεδιάζεται γύρω από τις ιδιαίτερες παρενέργειες που βιώνει ο ασθενής, όπως πόνο, λεμφοίδημα, ουλές, ναυτία, στρες, ένταση, αϋπνία, κόπωση, θυμό, κατάθλιψη και άγχος.

Έτσι το μασάζ καρκίνου είναι μια μοναδικά σχεδιασμένη θεραπεία που συμπληρώνει τις θεραπευτικές ιατρικές θεραπείες όπως η χειρουργική επέμβαση, η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία. Ως εκ τούτου, απαιτεί πιο εκτεταμένη γνώση των ιατρικών διαδικασιών, της παθολογίας και των παρενεργειών από τη συνηθισμένη θεραπεία. Η αποτυχία κατανόησης αυτού θα έχει ως αποτέλεσμα βλάβη στον ασθενή, καθώς ο θεραπευτής δεν θα είναι σε θέση να προσαρμόσει τη θεραπεία για να σχεδιάσει ένα ικανό πρωτόκολλο θεραπείας.

Στο μασάζ εγκυμοσύνης ο θεραπευτής πρέπει να λαμβάνει υπόψη του κυρίως μυοσκελετικά προβλήματα που προκαλούνται από το βάρος της αναπτυσσόμενης μήτρας που αλλοιώνει το κέντρο βάρους του σώματος της γυναίκας. Η θεραπεία σε αυτή την περίπτωση θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στον πόνο στο άνω και κάτω μέρος της πλάτης, στη δυσλειτουργία του ιερολαγόνιου καθώς και στην ηβική σύμφυση και στον πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα. Ο θεραπευτής πρέπει επίσης να είναι σε εγρήγορση και να είναι σε θέση να ανιχνεύσει οξέα ιατρικά προβλήματα όπως η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση και η προεκλαμψία, τα οποία είναι και τα δύο δυνητικά θανατηφόρα εάν δεν αντιμετωπιστούν ιατρικά.

Θεραπεία κινητού μασάζ – Το μασάζ μειώνει το στρες, χαλαρώνει και ενισχύει την ανοσία