Η συσκευή Stutter που χρησιμοποιεί τον φωνητικό τόνο ως την κύρια αρχή στη συσκευή του για να επιτύχει ευχέρεια είναι μακράν η συσκευή που θα ήθελε να εξετάσει ένα άτομο που τραυλίζει για να βελτιώσει την ευχέρεια του/της.

Ο φωνητικός τόνος παρέχει πληροφορίες στον εγκέφαλο για χρήση στην καθοδήγηση των κινήσεων των μυών της ομιλίας και παρέχει επίσης μια πρώιμη ένδειξη των στυτικη δυσλειτουργια χαρακτηριστικών της φωνής. Ο φωνητικός τόνος αποτελείται από έναν «βουητό» ήχο που παράγεται από δονήσεις των φωνητικών χορδών στον λάρυγγα, μέσα στο λαιμό του ατόμου, και μεταφέρεται στα αυτιά μέσω των μαλακών ιστών, του χόνδρου και των οστών του λαιμού και του κρανίου. Ο φωνητικός τόνος είναι ένα φυσικό, εσωτερικό συστατικό της ομιλίας και παρέχει έναν ήχο “φόντου” που είναι πάντα παρών μέσα στο σώμα μας όταν μιλάμε.

Η συσκευή κατά του τραυλισμού λαμβάνει αυτόν τον «βουητό» ήχο φόντου με έναν μικρό αισθητήρα που είναι ενσωματωμένος στη συσκευή. Αυτός ο ήχος «βουητό» αναμιγνύεται στη συνέχεια με τη φωνητική δραστηριότητα του ατόμου σε «πραγματικό χρόνο», υποβάλλεται σε επεξεργασία από τη συσκευή και στη συνέχεια μεταφέρεται μέσω μικρών πλαστικών σωλήνων και στο ακουστικό που φοράει το άτομο.

Αυτή η πρώιμη πληροφορία στον εγκέφαλο — δίνει στον εγκέφαλο πιο συγκεκριμένο έλεγχο στα επίπεδα έντασης των μυών της ομιλίας που σχετίζονται με την ομιλία. Αυτή η διαδικασία, σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα λογοθεραπείας που γίνεται στο σπίτι, μέρα με τη μέρα θα βελτιώσει τον συντονισμό των δραστηριοτήτων των μυών της ομιλίας, μειώνοντας έτσι σημαντικά τον τραυλισμό.

Όσο περισσότερο το άτομο χρησιμοποιεί το εργαλείο λογοθεραπείας με τραυλισμό μυρμηγκιών, τόσο περισσότερα επίπεδα έντασης που σχετίζονται με τον τραυλισμό μαζί με άλλους συνήθεις παράγοντες που σχετίζονται με τον τραυλισμό, θα μειωθούν, έως ότου μια μέρα μπορεί να μην χρειαστεί το εργαλείο λογοθεραπείας.

Το Εργαλείο Λογοθεραπείας και το φυλλάδιο θεραπείας δίνουν στο άτομο μια συνδυασμένη δύναμη για να βελτιώνει την ομιλία του μέρα με τη μέρα.

Συσκευές τραυλισμού και εργαλεία λογοθεραπείας